Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tacobiff med ­
guacamole

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner

  • 400 g blandfärs

  • 4 msk grädde

  • salt och svartpeppar

  • 2 msk tacokrydda

  • 1 msk smör
  • 
2 stora isbergssalladsblad

  • 6-8 pärltomater

  • 10 oliver

  • 1/4 rödlök i ringar

  • 1/2 lime


Guacamole:


  • 1 avokado

  • 1 vitlöksklyfta

  • 2 msk gräddfil

  • 1/2 lime
salt och svartpeppar
  • 
eventuellt lite chiliflakes


Så här gör du

  1. Blanda färs med grädde, salt, peppar och tacokrydda. Forma till två stora biffar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna runtom i cirka 10 minuter.

  2. Gör under tiden guacamolen genom att mosa en avokado i en skål. Skala och riv en vitlöksklyfta fint. Blanda avokado med vitlök och gräddfil. Pressa limesaft över och smaka av med salt, peppar och eventuellt lite chiliflakes.

  3. Lägg upp stora salladsblad på ­tallrikar. Lägg på en tacobiff på varje salladsblad. Lägg på en klick guacamole och fördela tomater, oliver och rödlök runtom. Dekorera med en limeklyfta.