Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tabbouleh – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 29 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 portioner bulgur
  • 350 g tomater, blandade sorter
  • 1 liten rödlök
  • 1 stor knippa bladpersilja
  • plockade blad från 1-2 kvistar mynta
  • 1 citron, färskpressad saft av
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3-4 msk olivolja

Så här gör du

  1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen och låt kallna.
  2. Skär stora tomater i bitar. Dela småtomater. Skala och finhacka rödlöken.
  3. Hacka persiljan.
  4. Blanda citronsaft och vitlök i en bunke. Vispa i oljan, lite i taget.
  5. Vänd ner gryn, tomater och persilja.
  6. Täck med plastfilm och ställ i kylskåp ca 30 minuter.
  7. Servera med fetaost.