Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tabbouleh med aubergine & mango

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 2 1/2 dl bulgur
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 3 schalottenlökar
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl hackad mynta
  • pressad saft av 1 citron
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 1 aubergine
  • 1 mango
  • 1 granatäpple

Så här gör du

  1. Koka bulgurgrynen i buljongen enligt förpackningen. Låt kallna.
  2. Skala och hacka löken. Blanda bulgur, lök, örter, citron och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär auberginen i mindre bitar. Blanda med lite salt och låt dra cirka 20 minuter. Torka av med hushållspapper. Stek auberginen i olivolja. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Skala och tärna mangon. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna, plocka bort de vita hinnorna.
  5. Vänd ner aubergine och mango i salladen vid servering. Lägg upp och strö över granatäppelkärnor.