Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Szechuanscampi på grill / grillpanna

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion

Szechuanscampi

  • szechuanpeppar
  • scampi
  • vitlök
  • chiliflakes & flingsalt

Så här gör du

  1. Szechuanscampi Marinering: ca 2 timmar. Grilltid: 1-2 minuter. (Råa ekologiska) Scampi (valfritt antal, receptet är för 4 pers.) Marinad: 1-2 st vitlöksklyfta 3 msk neutral olja 2 -3 msk szechuanpeppar chiliflakes 2 msk flingsalt Gör så här: Skala och pressa vitlöksklyftan och rör ihop den med oljan. Rosta sedan szechuanpeppar, chiliflakes & flingsalt i torr panna. Det är färdigt när det börjar dofta peppar. Krossa kryddorna i en mortel och blanda ner olja och vitlök. Skala Scampin och pilla bort den svarta strängen. Lägg Scampin i marinaden, trä sedan upp dem på träspett och grilla en kort stund på båda sidorna Det är helt okej grilla i grillpanna på spisen om man inte har tillgång till grill. Ät & njut … ljuvligt goda … starkt … absolut ja!