Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallonmarmelad – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

En härligt klarröd marmelad till sommarens fina frukostar. Både syrlig och söt på samma gång.

Ingredienser

2 burkar
  • 7 dl hallon
  • 5 dl röda vinbär, kan bytas mot lingon
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • cirka 5-6 dl socker eller syltsocker

Så här gör du

  1. Lägg hallonen i en kastrull ­tillsammans med rensade röda vinbär.
  2. Skölj och skrubba citronen. Skala den med en potatisskalare och strimla skalet fint. Pressa citronen och tillsätt skal och saft.
  3. Blanda ner sockret och koka upp långsamt. Rör om så sockret löser sig. Skumma av vid behov. Låt sjuda cirka 15 minuter eller tills den klarar ett marmelad­prov.
  4. Häll upp på rengjorda burkar och förvara i kylskåp.