Logga in här

Syrenkakor – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 32 st har redan röstat

Ingredienser

25 stycken
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl råsocker eller strösocker
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 2 dl kokos
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 175 g smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk vatten
  • 4 msk färska syrenblommor

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Smält smöret tillsammans med sirap, vatten och syrenblommor i en kastrull.
  3. Häll smörblandingen över de torra ingredienserna och rör ihop till en deg. Låt vila i kylskåpet i 30 minuter.
  4. Forma till bollar och lägg på en plåt. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. De ska inte flyta ut.
  5. Låt svalna, pudra lite florsocker över om man vill! Smaka!