Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Syrenkakor – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Fånga en bit av sommaren i en kakburk! De här söta och goda kakorna har en bas av kokos och havre och smaksätts med färska syrenblommor. Tillsammans blir det ljuvligt gott. Recept och foto av DIY Sweden.

Ingredienser

25 stycken
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl råsocker eller strösocker
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 2 dl kokos
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 175 g smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk vatten
  • 4 msk färska syrenblommor

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Smält smöret tillsammans med sirap, vatten och syrenblommor i en kastrull.
  3. Häll smörblandingen över de torra ingredienserna och rör ihop till en deg. Låt vila i kylskåpet i 30 minuter.
  4. Forma till bollar och lägg på en plåt. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. De ska inte flyta ut.
  5. Låt svalna, pudra lite florsocker över om man vill! Smaka!