Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Syltsnittar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion

Kakdeg

  • 125 g smör rumstemperatur
  • 70 g strösocker (0,75 dl)
  • 55 g ägg (1st)
  • 210 g Vetemjöl (3,5 dl)
  • 2 g Hjorthornsalt (1/4 tsk)
  • 50 g Hallonsylt (3-4 msk)

Glasyr

  • 90 g florsocker (1,5 dl)
  • 25 g vatten (1 msk)

Så här gör du

  1. Ställ ugnen på 180 grader. Vispa smör och strösocker lite lätt. Tillsätt ägg och sist i med mjölet utblandat med hjorthornsaltet, arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Dela degen på tre och forma plåtlånga längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten av längden och fyll med hallonsylt.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 15-17 minuter, eller tills längderna fått en fin färg. Blanda sedan ingredienserna till glasyren och ringla det på de varma längderna, låt glasyren stelna och dela kakorna i lagom breda bitar.