Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Syltsnitt

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

10 stycken
  • 1/2 påse saffran, 0,25 g
  • 2/3 dl strösocker
  • 1 msk kokande vatten
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 1 dl fast hallonsylt
  • 1 dl fast aprikosmarmelad

Garneringar

Vit glasyr till en kaklängd Tillagningstid: 3 minuter

  • 1/2 dl florsocker
  • 1/2-1 msk vatten
  • 1-2 msk hackade pistagenötkärnor (att toppa med)

Chokladglasyr till 1 kaklängd Tillagninngstid: 3 minuter

  • 2/3 dl florocker
  • 1/2 msk kakaopulver
  • 1/2 msk rumsvarmt smör
  • 1 msk espresso eller starkt kaffe
  • 1-2 msk hackade rostade hasselnötskärnor (att toppa med)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stöt saffranet med 1 tsk av sockret i en mortel. Blanda med vattnet och låt stå ca 5 minuter.
  3. Mät smöret, skuret i bitar och resten av sockret i matberedare monterad med en kniv och mixa ihop. Mixa i saffranet. Rör ner ägget. Rör i mjölet blandat med bakpulvret och kör till en deg.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 2 delar och rulla dem till längder, ca 30 cm långa. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Gör en längsgående fördjupning mitt i varje längd. Fyll en längd med hallonsylt och en längd med aprikosmarmelad. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter.
  5. Ta ut och låt svalna ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.
  6. Vit glasyr: Rör ihop florsocker och vatten till en slät glasyr.
  7. Ringla den vita glasyren och strö pistagekärnorna över hallonlängden.
  8. Chokladglasyr: Rör ihop ingredienserna till en slät glasyr.
  9. Ringla chokladglasyren över aprikoslängden, garnera med hasselnötterna.
  10. Låt längderna kallna och skär varje längd efter tycke och smak i 5-10 bitar.