Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Syltade kantareller – recept

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 burk
  • 150 g små kantareller
  • 1 schalottenlök

Lag

  • 1/2 dl ättiksprit, 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 lagerblad

Så här gör du

  1. Ansa kantarellerna. Dela dem, om de är stora. Skala och skär schalottenlöken i tunna klyftor.
  2. Koka upp ättiksprit, strösocker och vatten till lagen i en kastrull. Tillsätt gurkmeja, senapsfrön och lagerblad. Tillsätt kantareller och lök. Koka upp och låt sjuda 5 minuter med lock. Ös upp i burk och sätt på lock. Låt stå i kylen 2 dygn, innan de syltade kantarellerna serveras till exempelvis färsbiffar, rostbiff, viltkött eller grytor.