Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Syltade grönsaker

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 person(er)
  • 500 g zucchini
  • 250 g tomater
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 dl strösocker
  • 1 msk salt
  • 1,25 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk hela vitpepparkorn
  • 0,5 msk korianderfrön
  • 1 dl russin

Så här gör du

  1. Dela zucchinin på längden och gröp ut kärnhuset med en sked. Skär den i kuber. Hacka tomaterna grovt. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Lägg grönsakerna i en gryta. Tillsätt socker, salt, vinäger, pepparkorn och koriander. Rör om så att allt blandas.
  3. Koka sakta under lock tills det tjocknar, cirka 1 timme. Rör då och då. Blanda i russinen efter halva koktiden.
  4. Häll upp grönsakerna i en varm, väl rengjord burk och sätt på lock. Förvara inläggningen i kylen, den är färdig att äta efter ungefär 1 vecka.