Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Syltad pumpa – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Syltad pumpa är ett lyxigt tillbehör som passar perfekt att servera som tilltugg på exempelvis Halloween. Den syltade pumpan går snabbt att göra, men behöver stå och dra i minst ett dygn innan den är klar att ätas. I det här receptet är pumpan smaksatt med en lag gjord av kanelstång, lagerblad och kryddnejlikor.

Sugen på pumpapaj? Här är ett perfekt recept på paj som passar till efterrätt på halloween

Ingredienser

1 stor burk
  • 3 dl skalad pumpa i 2 cm stora tärningar
  • 5 dl vatten
  • 3/4 dl socker
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %) eller 5 tsk ren ättika (24 %)
  • 1 kanelstång
  • 5 kryddnejlikor
  • 2 lagerblad

Så här gör du

  1. Koka upp alla ingredienserna utom pumpan och låt koka i 10 minuter. Lägg sedan i pumpan och låt det sjuda i ytterligare 10 minuter.
  2. Lägg sedan pumpan i en burk, slå på lagen, låt den svalna och ställ burken i kylskåpet. Godast blir pumpan om den får dra i en vecka, men den är god efter bara ett dygn.