Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sweetchiliglaserad kycklingfilé med chilimajo

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 3-4 kycklingbröstfiléer
  • 1/2 dl sweetchilisås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 lime, rivet skal
  • salt

Risnudelsallad

  • 250 g breda risnudlar
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 250 g sojabönor
  • 2 avokado
  • 1 blodgrape

Chilimajo

  • 1/2 röd spansk chilipeppar
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 lime, pressad saft
  • 1 msk fisksås
  • eventuellt vatten
  • salt och peppar

Till garnering

  • färsk koriander

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Blanda sweetchilisås med soja och limeskal. Pensla blandningen på filéerna och sätt in i mitten på ugnen, 20–25 minuter. Låt svalna. Skär köttet i skivor vid serveringen.
  2. Lägg risnudlarna i en bunke och häll på kokande vatten så det täcker. Låt stå 5 minuter. Sila av vattnet och spola av dem i kallt vatten. Låt de rinna av. Blanda nudlarna med limesaft, olja, salt och peppar.
  3. Koka sojabönorna i lättsaltat vatten 3 minuter och spola av dem i en sil med kallt vatten. Dela, kärna ur och skär avokadohalvorna i skivor. Skala grapefrukten med kniv, så att den vita hinnan försvinner. Skär ut hinnfria filéer av klyftorna med vass kniv. Lägg nudlar i botten på serveringsskålar. Toppa med skivor av kyckling, avokado, bönor och blodgrape.
  4. Mixa urkärnad chili med majonnäs, olja, limesaft och fisksås till en dressing. Späd med lite vatten om den är för tjock. Ringla dressingen på salladen och garnera med färsk koriander.