Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Svissglasstårta med hallonsås och lime

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portioner

Hallonsås:

  • 125 g tinade hallon
  • 1 1/2 msk florsocker

Sviss

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 2 burkar kondenserad mjölk à 397 g
  • 4 stora limefrukter, rivet skal
  • 4 msk pressad lime
  • cirka 50 g små maränger

Till garnering:

  • hallon
  • mynta

Så här gör du

  1. Hallonsås: Mixa hallon och socker.
  2. Sviss: Vispa grädden. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna med strösockret till ett fast skum.
  3. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, limeskal och saft. Vänd ner lite av grädden i blandningen. Vänd sedan ner resten av grädden. Vänd sist ner vitorna i smeten med luftiga tag.
  4. Bred ut hälften av smeten i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Ringla över lite hallonsås.
  5. Häll på resten av smeten. Lägg på marängerna och tryck ner dem lite. Ringla över resten av såsen och rör runt försiktigt så att smeten marmoreras.
  6. Täck över och frys minst 4 timmar. Låt glassen stå en stund i rumstemperatur före servering.
  7. Garnera med hallon och mynta. Servera gärna extra hallon eller andra bär till.