Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Danska smörrebröd – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 23 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer
  • Kavring eller danskt rågbröd - så mycket att det räcker till fyra olika smörrebröd till varje person
  • smör att smöra brödet med

Remouladsås (kan köpas färdig)

  • 1 dl majonnäs
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 msk svensk senap
  • 1/2 dl bostongurka
  • 1 msk hackad kapris

Råbiff

  • drygt 100 g skrapat nötkött (innanlår) per person
  • 1 hackad gul lök
  • 1 äggula per person
  • klippt krasse
  • salt & peppar

Leverpastej

  • 1 skiva grov leverpastej, gärna dansk, per person
  • 2 bacon per person, skivade i små tärningar och därefter stekta
  • några färska champinjoner per person, tärna dem och stek dem i flottet från det tidigare stekta baconet
  • persilja

Rostbiff

  • 2 rostbiff per person
  • 1 rejäl klick remouladsås per person
  • rostad lök efter tycke och smak
  • persilja

Stekt inlagd strömming

  • 1 skiva stekt, inlagd strömming
  • gul lök skuren i ringar
  • dill

Så här gör du

  1. Rör samman majonnäs, gräddfil och senap. Tillsätt bostongurka och kapris.
  2. Låt dra minst en halvtimme före servering.
  3. Smöra brödet, lägg på köttet som du format till en biff, salta och peppra samt garnera med äggulan i skal, hackad gul lök och klippt krasse.
  4. Blanda champinjoner och bacon.
  5. Smöra brödet, lägg på en skiva leverpastej. Garnera med bacon, champinjoner samt persilja.
  6. Smöra brödet, lägg på två skivor rostbill samt en rejäl klick remouladsås.
  7. Garnera med rostad lök och persilja.
  8. Smöra brödet. Lägg på en skiva stekt inlagd strömming.
  9. Garnera med gul lök skuren i ringar och dill.