Svartvinbärspaj med pistage

Ingredienser
4 portioner
- 2½ dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 125 g smör
- 1 tsk bakpulver
- 6 dl svarta vinbär
- 1 dl strösocker
- 3 msk potatismjöl
- ½ dl hackade pistagenötter
Så här gör du
- Gör pajdegen; smält smöret och låt det svalna.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
- Häll över smöret och blanda snabbt ihop till deg.
- Tryck ut i pajform, (22 cm). Låt vila i kyl eller frys cirka 30 minuter.
- Blanda socker och potatismjöl. Varva bär och sockerblandning i pajskalet.
- Strö över pistagenötterna.
- Grädda i 200 grader cirka 30 minuter.
- Klart!

Du kanske även gillar
Populära recept