Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Svartvinbärspaj med pistage

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 125 g smör
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 dl svarta vinbär
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk potatismjöl
  • ½ dl hackade pistagenötter

Så här gör du

  1. Gör pajdegen; smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  3. Häll över smöret och blanda snabbt ihop till deg.
  4. Tryck ut i pajform, (22 cm). Låt vila i kyl eller frys cirka 30 minuter.
  5. Blanda socker och potatismjöl. Varva bär och sockerblandning i pajskalet.
  6. Strö över pistagenötterna.
  7. Grädda i 200 grader cirka 30 minuter.
  8. Klart!