Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Svartvinbärskaka i långpanna – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 55 st har redan röstat

Ingredienser

24 bitar
  • smör och mjöl till formen
  • cirka 5 dl svartvinbär + några matskedar socker
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 340 g socker, cirka 4 dl
  • 5 ägg
  • 500 g mjöl, cirka 8,3 dl
  • 3 dl mjölk
  • 2 1/2 tsk bakpulver

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en långpanna med måtten cirka 32x39 cm.
  2. Mosa och sockra lätt svartvinbären med några matskedar socker.
  3. Vispa smör och socker vitt och krämigt.
  4. Vispa ner ett ägg i taget. Vispa sedan ner mjölken.
  5. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen försiktigt i smeten.
  6. Häll ut smeten i formen. Bred ut svartvinbärsmoset över kakan.
  7. Grädda kakan i cirka 35-40 minuter. Prova med en sticka om den är klar. Låt den svalna något. Skär rutor och servera med en klick grädde.
2 kommentarer om "Svartvinbärskaka i långpanna – recept"
  • Magnus
    Magnus

    Funkar det att använda något ”socker” som funkar för diabetiker ?