Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Svartrotsskagen med tångkaviar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 –5 dl
  • 300 –350 g svartrötter
  • 2 1/2 msk majonnäs
  • 1 1/2 dl soja–crème fraiche
  • 1 msk färskriven pepparrot
  • 3 msk hackad rödlök
  • 1/2 dl hackad dill
  • 50 g röd tångkaviar
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • salt

Så här gör du

  1. Skala svartrötterna, lägg dem vartefter i vatten med pressad citron så mörknar de inte.
  2. Koka dem mjuka, men inte mosiga, i lättsaltat vatten. Låt rinna av noga. Skär svartrötterna i 1–2 centimeter långa bitar.
  3. Blanda majonnäs, crème fraiche, pepparrot, lök, dill, tångkaviar och peppar. Vänd ner svartroten och smaka av med salt.