Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Svamptapenade

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 –6 PORTIONER
  • 400 g blandad svamp, till exempel kantareller, trattkantareller och taggsvamp
  • 1 gul lök
  • 1 –2 vitlöksklyftor
  • 3 –5 kvistar timjan
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • salt
  • malen svartpeppar
  • eventuellt ett par droppar tryffelolja

Till servering

  • några skivor surdegsbröd
  • smör till stekning
  • färska örter, till exempel gurkört, spansk körvel, timjan eller persilja
  • flingsalt
  • olivolja

Så här gör du

  1. Rensa och ansa svampen. Skär den i bitar. Hacka lök och vitlök.
  2. Fräs svamp och lök med vitlök och repad timjan i olivolja och smör. Mixa det stekta hastigt i mixer eller med mixerstav. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite tryffelolja för att förstärka svampsmaken.
  3. Servera tapenaden på några skivor smörstekta surdegsbröd. Garnera med färska örter. Strö över flingsalt och ringla över olivolja.