Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Svamptapenade

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g svamp, till exempel karljohansvamp, kantareller eller skogschampinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 kvistar timjan
  • 2-3 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • eventuellt några droppar tryffelolja
  • flingsalt
  • färska örter, till exempel spansk körvel, timjan eller oregano.

Så här gör du

  1. Rensa och ansa svampen. Skär den i bitar. Hacka löken och vitlöken. Repa timjan. Fräs svamp, lök, vitlök och timjan i olivolja och smör. Låt svalna.
  2. Mixa svampen grovt. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite tryffelolja för att förstärka svampsmaken.
  3. Strö över flingsalt och ringla över olivolja. Garnera med färska örter.