Svampstroganoff med svarta bönor och kokt ris

Foto: Miriam Preis
Ingredienser
4 portioner
- 250 g champinjoner, i kvartar eller skivor
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 gul lök, finhackad
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk torkad timjan
- 2-3 dl crème fraiche
- 2 tsk dijonsenap eller grovkornig senap
- 2 tsk ljus japansk soja
- 1 förpackning kokta svarta bönor à 400 g, avsköljda och avrunna
- 1-2 msk olja, till stekning salt och svartpeppar
Till servering
- 4 portioner kokt ris
- 1 knippe persilja, finklippt ev. 70 g valfria gröna blad
Så här gör du
- Stek svamp, vitlök och lök i olja i en kastrull tills vätskan börjat släppa och löken blivit glansig. Tillsätt tomatpuré och timjan och låt steka med hastigt.
- Vänd ner crème fraiche, senap och soja och låt koka på låg värme i cirka 10 minuter. Tillsätt bönorna och smaka av med salt och peppar.
- Servera med ris, rikligt med klippt persilja och eventuellt en grönsallad.
2 kommentarer om "Svampstroganoff med svarta bönor och kokt ris"

Du kanske även gillar
Populära recept
sigge13
hur går man tillväga?
Mitt Kök
Hej, instruktionerna är nu på plats.
Med vänlig hälsning, Mitt kök-redaktionen