Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Svampsoppa med knaperstekt pancetta

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g kantareller
  • 1 liten gul lök
  • 3 msk smör/kokosfett
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl vatten
  • salt och peppar
  • 180 g pancetta (eller bacon) i bitar
  • 2 tsk rosépeppar
  • några salviablad

Så här gör du

  1. Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Skiva löken tunt. Fräs svamp och lök i smör eller kokosfett i en kastrull. Fräs tills löken är mjuk och svampen tappat en del av vätskan.
  2. Tillsätt vispgrädde och låt puttra en stund. Mixa slätt och späd med vatten till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek pancettan knaprig och servera strödd över soppan. Dekorera med krossad rosépeppar och lite färsk salvia.