Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Svampshot med parmesan och rosmarinflarn

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 klick smör
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 100 g ostronskivling, hackad
  • 100 g champinjon, hackad
  • ½ dl vitt vin
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 msk ljus soja
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Parmesan och rosmarinflarn

  • 4 mjukt tunnbröd
  • ½ dl olivolja
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 msk färsk rosmarin, hackad

Så här gör du

  1. Börja med flarnen. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär 2 centimeter breda remsor av tunnbrödet och lägg dem på en plåt.
  3. Pensla bröden med olivolja och strö över parmesan och rosmarin. Baka i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Smält smöret i en kastrull och fräs löken tills den mjuknar.
  5. Tillsätt svampen och låt den fräs i några minuter, häll sedan över vinet och låt det koka in.
  6. Slå över buljong, soja, mjölk och grädde och koka i ca 15-20 minuter.
  7. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera soppan i glas, som små shots, tillsammans med parmesan och rosmarinflarnen