Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Svampsallad med rökt sidfläsk och rostade äpplen

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 rödlökar, små
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • 2 äpplen

Svampsallad

  • 1-1 1/2 l gul trumpetsvamp eller annan skogssvamp
  • 200 g rökt sidfläsk i bit
  • smör till stekning
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 l löst packade grönsaksblad
  • 3/4 dl olivolja
  • 2 msk lagrad balsamvinäger
  • präst- eller västerbottensost
  • 50 g rostade valnötter

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rostade äpplen och lök: Skala och skär löken i klyftor. Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med olja och salt. Rosta i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Skär under tiden varje äpple i 6–8 klyftor. Lägg äppelklyftorna på plåten efter ungefär halva tiden.
  3. Svampsallad: Rensa svampen och strimla fläsket. Fräs svampen i en liten klick smör tills vätskan kokat in. Höj värmen och tillsätt fläsket. Stek tills svampen har fin färg och fläsket är knaperstekt. Krydda med salt och peppar.
  4. Riv grönkålsbladen i bitar. Lägg upp grönkål, svamp och fläsk. Lägg på lök och äppelklyftor. Ringla över olja, vinäger och krydda med salt och peppar.
  5. Hyvla över ost och strö på delade nötter.