Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Svampsallad med lingon & brietoast


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 2 dl matvete

  • 4 dl vatten

  • 1 tärning grönsaksbuljong

  • 1 liter kantareller

  • smör

  • flingsalt

  • nymald peppar

  • 1 rödlök

  • 1/2 dl rapsolja

  • 2 msk balsamvinäger
  • 
1 1/2 dl lingon

  • cirka 75 g späd sallad - mangold eller babyspenat

  • 4 nötbröd eller grovt ­formbröd

  • cirka 200 g brieost


Så här gör du

  1. Koka matvetet i buljongen enligt förpackningen.

  2. Ansa och stek svampen i smör tills vätskan kokat in. Salta och peppra. Skiva löken.

  3. Blanda olja, vinäger, salt och ­peppar i en stor bunke. Vänd ner matvete, svamp, lök, lingon och ­sallad i dressingen precis vid ­servering. Lägg upp på tallrikar.

  4. Sätt ugnen på 250 grader och ­grillelement. Fördela osten på brödet och lägg på en plåt med ­bakplåtspapper.

  5. Gratinera i övre delen av ugnen cirka fem minuter. Dela varje bröd i fyra delar och lägg dem på ­salladen.