Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Svamprisotto – enkelt och krämigt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 40 st har redan röstat

Risotto con funghi. Det här receptet är fantastiskt enkelt och maträtten magiskt god. Ät din risotto precis som i Italien! Testa mitt recept.

Ingredienser

4 personer
  • 3 dl arborio- eller avorioris

  • 1 gul lök

  • 1 paket (0.5 g) saffran
  • 25 g torkad karljohanssvamp

  • ca 0.9-1.1 liter svampbuljong (på fond eller tärningar)
  • ca 1 dl av blötläggningsvattnet från svampen

  • 2 msk olivolja

  • 50 g smör

  • 100 g riven mild ost

  • 1 dl riven parmesanost + lite extra till servering

Så här gör du

  1. Lägg den torkade svampen i en skål och täck med vatten. Låt svampen ligga i blöt i 30 minuter. Sila av och spar blötläggningsvattnet. Skär svampen i små bitar.
  2. Hacka löken. Värm upp oljan i en kastrull och fräs löken varsamt så att den blir genomskinlig utan att ta färg.
  3. Rör ner ris, svamp och saffran. Häll i hälften av svampbuljongen och koka långsamt utan lock i 2530 minuter. Rör om och späd kontinuerligt under koktiden med buljong och blötläggningsvatten. Blanda i smör, ost och parmesan och servera den härliga krämiga risotton med lite extra riven parmesanost på toppen.