Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Svamppaj med mozzarella – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 28 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

  • 5 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl vatten
  • 1 litet ägg
  • 1/2 tsk ättiksprit (12 %)

Fyllning

  • 1 liter färsk svamp i bitar
  • smör eller olja till ­stekning
  • 1 lök (gul eller röd), ­hackad
  • 300 g färsk mangold eller spenat
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 ägg
  • 1 mozzarellaost (125 g)
  • 7-8 cocktailtomater, ­delade
  • salt, peppar

Så här gör du

  1. Hacka ihop mjöl, smör och salt. Gör en grop i mjöl- och smörhacket. Blanda vatten, ägg och ättika och häll i gropen. Blanda snabbt ihop och låt ligga i kylen minst 30 minuter. Gör fyllningen under tiden.
  2. Fräs svampen tills vätskan ångat bort, tillsätt smör eller olja. Låt svampen få lite färg, lägg ner löken och låt den bli genomskinlig. Grovhacka mangolden och låt den fräsa med en stund. Ta från värmen. Rör ihop crème fraiche och ägg och rör sedan ihop ­blandningen med svamp och mangold. Smaka av med salt och peppar.
  3. Kavla ut pajdegen och klä en form. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter i 225 grader. Sänk värmen till 200 grader. Häll i fyllningen och lägg på skivor av mozzarella och tomathalvor överst. Grädda längst ner i ugnen cirka 30 minuter.