Svampkrustader med äpple och rosépeppar

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
24 stycken
- ca 24 minikrustader av valfri sort, exempelvis Rågcrisps (Rye Crisps)
- ca 2 tsk rosépeppar
- smörgåskrasse eller hackad gräslök
Fyllning
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- ca 100 g färsk svamp
- 1/2 äpple
- 1/2 dl finhackad rotselleri
- smör
- 1/2 dl torr sherry
- 1 1/2 dl vispgrädde
- salt
- nymald peppar
Så här gör du
- Hacka lök, vitlök, svamp och äpple.
- Fräs lök, vitlök, svamp och selleri några minuter i smör utan att det tar färg.
- Häll på sherry och grädde och låt koka ett par minuter. Blanda i äpplet och fortsätt koka på svag värme tills det mesta av vätskan kokat in.
- Vid servering: Värm försiktigt fyllningen och fördela i krustaderna. Smula över lite rosépeppar och strö på krasse eller gräslök.

Du kanske även gillar
Populära recept