Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Svampkrustader med äpple och rosépeppar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

24 stycken
  • ca 24 minikrustader av valfri sort, exempelvis Rågcrisps (Rye Crisps)
  • ca 2 tsk rosépeppar
  • smörgåskrasse eller hackad gräslök

Fyllning

  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 100 g färsk svamp
  • 1/2 äpple
  • 1/2 dl finhackad rotselleri
  • smör
  • 1/2 dl torr sherry
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • salt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Hacka lök, vitlök, svamp och äpple.
  2. Fräs lök, vitlök, svamp och selleri några minuter i smör utan att det tar färg.
  3. Häll på sherry och grädde och låt koka ett par minuter. Blanda i äpplet och fortsätt koka på svag värme tills det mesta av vätskan kokat in.
  4. Vid servering: Värm försiktigt fyllningen och fördela i krustaderna. Smula över lite rosépeppar och strö på krasse eller gräslök.