Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad svamp med tomat och mozzarella


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

8 bufféportioner

  • 8 portabellasvampar
  • 
Örtolja:

  • 1 dl olivolja

  • 1 msk balsamvinäger

  • 3 msk hackade färska örter (till exempel ­rosmarin, persilja och mejram)

  • Fyllning:

  • 1 stor tomat, finhackad

  • 1/2 mozzarella, finhackad

  • 1 msk hackade färska örter

  • salt

  • nymald svartpeppar


Så här gör du

  1. Mixa alla ingredienser till örtoljan. Låt stå och dra en stund.

  2. Dra loss foten från svamparna. Lägg ner svamphattarna i dubbla plastpåsar, slå på örtolja, knyt ihop, vänd runt och låt marinera minst 15 minuter.

  3. Blanda ihop fyllningen i en skål.

  4. Ta upp och torka av svamphattarna. Strö över lite salt och lägg hattarna med undersidan nedåt på grillen. Grilla 3-4 min. Vänd och lägg en tesked fyllning i "hålet" på varje svamphatt. Lägg på locket på grillen och grilla tills osten börjar smälta.

  5. Servera svamphattarna med resten av ­fyllningen vid sidan av.