Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Svampgulasch 
med fetaostkräm

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g blandad svamp, till exempel kantareller, skogschampinjoner, ­champinjoner

  • 2 gula lökar

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2-3 paprikor, olika färger

  • 1 röd chilifrukt
  • 
500 g krossade tomater

  • 3 msk tomatpuré

  • 2 tsk chilipulver

  • 2 msk paprikapulver

  • 1 msk torkad timjan

  • 2 grönsaksbuljongtärningar

  • 5 dl liter vatten

  • svartpeppar

  • salt

  • persilja


Fetaostkräm:


  • 150 g fetaost

  • 1 dl matyoghurt


Så här gör du

  1. Skär svampen i stora bitar och fräs den i smör. Salta och peppra och ställ åt sidan.

  2. Hacka löken grovt och vitlöken fint. Skär paprikan i bitar. Bryn allt i en stor gryta ett par minuter.

  3. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, kryddor, buljongtärningar och vatten. Låt puttra i 30 minuter och lägg sedan i svampen.
  4. 
Låt puttra under lock i ytterligare 7-8 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  5. Smula fetaosten i matyoghurten och blanda ihop. Servera grytan med fetaostyoghurt, persilja och ett gott bröd.