Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Svampfylld paprika med surkålssallad

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 4 spetspaprikor (eller vanliga runda går också utmärkt)
  • 500 g champinjoner
  • 1 stor gul lök
  • 1 –2 vitlöksklyftor
  • smör att steka i
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk fransk senap
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • 1 dl riven västerbottensost
  • örtolja eller kryddgrönt, finhackat

Tillbehör

  • 1 liten påse bladspenat
  • 1 –2 dl färsk surkål (inte konserv)
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • kryddgrönt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka lök och vitlök, skiva svampen. Stek allt på medelgod värme i stekpanna i smör på spisen. Rör ned crème fraiche och låt puttra i 10 minuter på svag värme. Smaka av med fransk senap, salt och peppar.
  3. Dela och kärna ur paprikorna. Pensla dem med olivolja och baka dem i 10 minuter i ugnen i ugnsfast form.
  4. Ta ut paprikorna och fyll dem med svampröran och toppa med riven västerbottensost.
  5. Gratinera i 10 minuter eller tills paprikorna fått fin färg.
  6. Toppa med örtolja eller finhackat kryddgrönt.
  7. Servering: Blanda bladspenat och surkål. Krydda med salt, peppar, droppa en god olivolja över och toppa gärna med kryddgrönt. Servera salladen till paprikorna.