Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Svampbröd med getost
 och rostad vitlök

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 bröd

  • 1/4 paket jäst (cirka 15 g)

  • 1 1/4 dl vatten

  • 1 tsk flingsalt

  • 2 msk olivolja
  • 
cirka 4 dl siktat dinkelmjöl


Fyllning

  • 1 hel vitlök

  • 400 g skogssvamp
  • 
smör
  • 
flingsalt

  • nymald peppar

  • 150-200 g getost

  • färsk rosmarin och timjan

  • 2 msk olivolja


Så här gör du

  1. 
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk cirka 45 minuter.

  2. Sätt ugnen på 175 grader. Dela vitlöken i klyftor, behåll skalet. Lägg dem på en plåt och rosta i ugnen 20-25 minuter. Låt svalna och skala klyftorna.

  3. Ansa svampen och dela större svampar i bitar. Fräs svampen i smör tills all vätska kokat bort. Krydda med salt och peppar.

  4. Höj ugnsvärmen till 225 grader. Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut degen till en stor platta med mjölade händer.

  5. Mosa vitlöksköttet och bred det över degen. Lägg på svamp, skivad ost och örter. Ringla över olivolja.

  6. Låt brödet jäsa cirka 15 minuter utan duk. Strö över lite flingsalt.

  7. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.