Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Zucchinipaj – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 29 st har redan röstat

Ingredienser

6 bitar

Fyllning

  • 300 g kantareller, champinjoner eller annan
  • svamp
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 zucchini
  • 1 1/2 dl prästost, riven
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • salt & nymalen peppar
  • 2 msk färsk timjan

Så här gör du

  1. Deg: Hacka grahamsmjöl, vetemjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Kavla ut och lägg i en form, 23 centimeter i diameter. Nagga och ställ kallt i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  3. Fyllning: Rensa, dela och fräs svamp och hackad lök i smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar och lägg i pajskalet.
  4. Skiva zucchinin och stek i smör. Lägg i pajskalet. Lägg på svampen. Strö på ost.
  5. Vispa ägg, mjölk, grädde, salt, peppar och timjan. Häll i skalet.
  6. Grädda i cirka 30 minuter tills äggstanningen stelnat.