Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sushiris – recept

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl sushiris
  • 4 dl vatten

Så här gör du

  1. Häll riset i en bunke och fyll upp med kallt vatten. Låt dra cirka 10 minuter. Rör runt riset med handen, vattnet kommer nu att vara mjölkfärgat. Häll av vattnet i en sil och skölj under kallt vatten tills vattnet inte längre är grumligt.
  2. Häll över riset i en kastrull och häll på vatten. Vattnet ska precis täcka riset.
  3. Koka upp ganska kraftigt under lock. När riset kokat upp, sänk värmen till en låg temperatur. Låt sjuda tills vattnet kokat in, cirka 20 minuter.
  4. Ta från värmen. Låt vila under lock cirka 15 minuter. Riskornen ska vara al dente, alltså fortfarande ha lite motstånd i mitten.