Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sushi 4S

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Sushiris:

  • 500 g Sushi Daily Sushiris
  • 0,75 dl Sushi Daily Risvinäger
  • 1/2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 5 dl vatten

Makirullar 36 st:

  • 3 st noriblad
  • Ca 250 g sushiris
  • 1/2 st gurka
  • 6 st avokadoklyftor
  • 7 1/2 st crabsticks
  • 3 st strimlor lax
  • 2 droppar wasabi

Nigiri 10 lax 12 avokado:

  • Ca 250 g sushiris
  • 10 st laxbitar
  • 12 st avokadoklyftor
  • 12 st noriremsor

Till servering/övrigt:

  • Japansk soja
  • Wasabi
  • Gari (inlagd ingefära)
  • Bambumatta (för att rulla maki)

Så här gör du

  1. Skölj och tvätta riset i kallt vatten 15 - 20 ggr.
  2. Häll i vattnet i riset i en kastrull och sätt på spisen med lock på och låt koka upp. När vattnet kokar, sänk värmen till en ganska lågt och låt stå med lock på i 20 min.
  3. Medans riset står skär du gurka i långa stavar och tar bort kärnhuset. Skär avokadosarna i klyfor, 9 bitar per avokado. Tina crabsticks. Skär laxen i både passande nigiri-bitar och strimlor till makirullarna. Klipp ett noriark i 12 remsor.
  4. När riset har stått på låg värme i 20 min, stäng av värmen helt och låt kastrullen stå med lock på i 10 min.
  5. Medans riset vilar blandar du risvinäger, socker och salt i en liten skål.
  6. När riset har vilat i 10 min, häller du upp det i en stor wokkastrull eller liknande och vänder ner risvinägerblandningen i riset. Använd en slickepott att blanda runt med och tänk på att inte mosa sönder riskornen.
  7. Ta ett noriblad och lägg det på din bambumatta och smeta på ris på noribladet. Lämna ca 3 cm i kanten som är bortåt dig. Lägg på gurka, avokado, crabsticks och lax på riset och börja rulla makirullen. Fukta med vatten i den tomma kanten och kläm ihop rullen. Tänk på att hela tiden klämma rullen så att den blir kompakt och inte faller isär sedan när du skär den. Gör 2 likadana rullar till och skär de sedan i 12 lika stora bitar.
  8. Rulla 22 stycken riskuddar, doppa händerna i kallt vatten innan så fastnar inte riset på händerna. Lägg bara över lax på 10 av riskuddarna. Lägg över en avokadoklyfta på en riskudde och dra sedan en noriremsa runt riset och avokadon och fäst den med vatten. Gör 12 stycken sådana.
  9. Servera med japansk soja, wasabi och gari, som då är inlagd, picklad ingefära.