Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Surströmming på tunnbröd

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 burk surströmming
  • 500 g kokt mandelpotatis
  • 8 bitar hårda tunnbröd eller 4 mjuka lite större tunnbröd
  • smör till brödet

Picklad rödlök

  • 1 rödlök
  • 1/2 dl ättiksprit
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten

Till garnering

  • dill

Tillbehör

  • 1 rödlök eller en picklad rödlök, se recept ovan
  • 3 dl gräddfil eller smetana

Så här gör du

  1. Skala och skiva rödlöken i tunna ringar, gärna på en mandolin.
  2. Koka upp ättiksprit, strösocker och vatten. Lägg i löken i lagen och koka upp.
  3. Häll upp lagen och löken i en glasburk. Sätt på locket och låt svalna.
  4. Förvara burken i kylen.
  5. Surströmming på tunnbröd: Rensa strömmingen och skär filéerna i mindre bitar.
  6. Skiva potatisen.
  7. Bred smör på bröden och lägg på den skivade potatisen, strömming och garnera med dill. Servera bröden tillsammans med rödlök eller picklad rödlök, gräddfil eller smetana i skålar.