Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Surf’n turf

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Klassiskt grilltips från USA där det bästa från hav och skog blandas. Den finaste oxfilén och hummer! Servera med pommes frites och sallad.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 stycken 2 cm tjocka bitar oxfilé
  • 4 bacon
  • 2 humrar
  • 4 msk grillolja
  • salt & peppar

Bearnaisesås

  • 150 g smör
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 msk finhackad färsk dragon
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk vatten
  • 3 äggulor
  • salt

Så här gör du

  1. Vira in oxfilén i bacon.
  2. Halvera humrarna på längden och ta ut köttet. Rensa från tarmar och skär till en fin bit att lägga på oxfilén.
  3. Smält smör till såsen och låt det stå några minuter. Lägg lök, krossade pepparkorn, dragon, vinäger och vatten i en kastrull och sjud tills hälften av vätskan återstår. Sila ned vätskan i en kastrull. Ställ den i ett vattenbad och tillsätt äggulor. Vispa tills såsen tjocknar. Ta ur vattenbadet och vispa ner smöret i en tunn stråle tills du har en majonnäsliknande sås. Krydda.
  4. Pensla filéerna med grillolja på båda sidor. Lägg dem på en het grill och grilla dem 2-3 minuter på varje sida, beroende på hur genomstekt du vill ha den. Krydda. Lägg upp på tallrik och toppa med en klick sås och hummern.