Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Surdegssnäckor med spenat och tomater

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

20-25 st
  • 1 paket franskt lantmjöl med mild surdeg, finns i mjölhyllan
  • 70 g sköljd babyspenat
  • 1 burk strimlade soltorkade tomater i olja cirka 280g
  • 100 g riven lagrad ost
  • bakplåtspapper

Så här gör du

  1. Arbeta ihop degen enligt anvisningarna på paketet och låt jäsa 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den på mitten. Kavla ut en rektangel som till kanelbullar med den ena halvan av degen.
  3. Häll av det mesta av oljan som tomaterna ligger i och fördela resten jämnt över degen. Strö på hälften av osten och bred ut all spenat färsk och sköljd.
  4. Rulla ihop degen med fyllning som en rulltårta och skär i cirka 20-25 delar som läggs ut på en plåt med bakplåtspapper. Jäs 20-30 minuter.
  5. Dela det som återstår av degen i två delar och baka ut antingen två hela bröd eller rulla 20-25 kuvertbullar. Grädda enligt anvisningarna på paketet.