Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Surdegsmacka med blåmögelost

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Den här läckra smörgåsen med karamelliserad rödlök och salvia passar bra som förrätt eller som tilltugg. Servera gärna en kall öl eller ett glas rödvin till.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 skivor surdegsbröd
  • smör eller olivolja att steka i
  • 2 rödlökar
  • 1 msk honung
  • 150 g blåmögelost, till exempel Kvibille eller Blå Castello
  • 4 kvistar salvia eller rosmarin
  • flingsalt
  • svartpeppar, malen

Honungsbalsamico:

  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 ½ tsk flytande honung

Till garnering:

  • sallad
  • vindruvor

Så här gör du

  1. Stek brödskivorna gyllenbruna på båda sidor i smör eller olivolja.
  2. Skala och dela lökarna i klyftor, stek klyftorna i olivolja eller smör på medelvärme tills det börjar mjukna. Tillsätt honung och låt honungen smälta och karamellisera löken. Vänd runt löken ett par gånger under tiden.
  3. Lägg upp bröden på tallrikar eller ett stort fat, bryt osten i bitar och fördela osten på bröden.
  4. Lägg på de karamelliserade rödlöksklyftorna. Blanda balsamvinäger och honung och ringla över löken. Lägg på salvia eller rosmarin.
  5. Strö över flingsalt och svartpeppar.
  6. Garnera med sallad och vindruvor.