Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Supersnabb vetekrans med apelsinskal

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

1 krans, cirka 16 bitar
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ dl strösocker
  • 125 g smör
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 100 g mandelmassa

Till pensling

  • 1 ägg
  • 2-3 msk pärlsocker
  • 2 msk flagad mandel

Till garnering

  • strimlat apelsinskal
  • florsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och socker. Tärna smöret och blanda det med de torra ingredienserna till en smulig deg.
  3. Blanda i ägget, mjölken och apelsinskalet. Riv mandelmassan grovt och blanda i degen.
  4. Forma till en längd, lägg ihop till en krans och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lätt uppvispat ägg, strö över pärlsocker och flagad mandel.
  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 15-17 minuter. Låt svalna på plåten. Garnera med strimlat apelsinskal och pudra över florsocker vid servering.