Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sunshine-burgare

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 rå korv, salsiccia, ca 125 g
  • 400 g nötfärs
  • 4 stora hamburgarebröd
  • 4 ägg
  • 2 msk grillolja eller olivolja
  • 2 msk BBQ sås, på flaska
  • salt, nymalen svartpeppar
  • tabasco
  • 2 msk hackad persilja

Cole slaw

  • 1 klyfta spetskål, ca 250 g
  • 1 liten morot
  • 1 salladslök
  • 3 msk majonnäs
  • salt
  • ca 1 tsk strösocker
  • ca 1 msk äppelcidervinäger

Så här gör du

  1. Börja med cole slaw: Ansa och strimla kålen. Skala och strimla moroten. Ansa och skiva salladslöken.
  2. Fräs kålen under omrörning i en kastrull, tills den mjuknar, ca 3 minuter. Låt kallna.
  3. Blanda kål, morot och salladslök med majonnäsen. Smaka av med salt, socker och vinäger.
  4. Klipp upp korvskinnet och gröp ur korvfärsen. Blanda korvfärs och nötfärs. Dela färsen i 4 lika stora bitar och forma till biffar.
  5. Dela och grilla brödet. Stek äggen.
  6. Pensla biffarna med oljan och grilla 3-4 minuter på varje sida eller tills de är klara. Pensla med BBQ sås. Salta och peppra. Låt vila ca 5 minuter. Lägg ett stekt ägg på varje biff. Salta och droppa över lite tabasco.
  7. Servera biffar och ägg mellan bröd tillsammans med coleslaw och hackad persilja.