Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sunda frukostfrallor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 221 st har redan röstat

Ingredienser

20 stycken
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk sirap
  • 10 dl vetemjöl special, cirka
  • 1 tsk salt

Så här gör du

  1. Lägg jästen i en degbunke tillsammans med vatten, olja och sirap.
  2. Häll i grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet så att det blir en smidig deg. Arbeta degen cirka 10 minuter i en degblandare eller dubbelt så länge för hand.
  3. Tillsätt saltet och blanda i ytterligare 3 minuter.
  4. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter, baka ut till avlånga frallor och låt dem jäsa ytterligare cirka 30 minuter.
  5. Pensla på vatten och lägg på en blandning av havregryn, sesamfrön och linfrön.
  6. Grädda i 225 grader i cirka 12 minuter.
  7. Njut!
8 kommentarer om "Sunda frukostfrallor"
  • mallram
    mallram

    Detta recept har jag använt i ca 10 år.
    Det är gott och enkelt att göra.
    Sen kan man också variera med olika mjölsorter, bär, nötter och grönsaker.
    Mums

  • Mitt Kök
    Mitt Kök

    Vad kul att du tyckte om de! Ja, salt anpassas bäst efter smak.

  • mrflower50
    mrflower50

    Hej
    Det måste vara något fel på receptet

    1. grader ungsvärme Vad betyder det ???

  • Mari Berglin
    Mari Missen Berglin

    jag böt ut grahamsmjölet till mandelmjöl och lag i rivna morötter.Sen gjorde inte frallor utan till 2 limpor är ganska många i familjen och detta vart en favorit

  • pauline1
    pauline1

    Hmmm, jag undrar vad det är som är så sunt med dessa frallor?