Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sukiyaki på lövbiff


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 500-600 g lövbiff

  • 1 dl japansk soja

  • 1 dl sake (japanskt risbrännvin)
  • 
2 msk risvinäger

  • 2 msk brun farin
  • 
2 morötter

  • 1 purjolök

  • 200 g champinjoner
  • 
jordnötsolja

  • 100 g färska böngroddar

  • Till servering:

  • rostade sesamfrön

  • jasminris


Så här gör du

  1. Blanda soja, sake, risvinäger och brun farin. Rör tills sockret löst sig.

  2. Skär lövbiffen i strimlor. Skala moroten och skär i tändstickstunna strimlor. Skölj och strimla purjolöken. Ansa och dela champinjonerna.

  3. Stek kött och grönsaker var för sig i olja i en het wok eller panna.

  4. Blanda ihop kött och grönsaker. Vänd ner böngroddarna. Ringla över lite av såsen.

  5. Servera med resten av såsen, rostade sesamfrön och ris i små skålar.