Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sudado de pescado – fiskgryta med tomat & chili

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ⁄2 röd chili
  • 3 tomater
  • 1 ⁄2 tsk paprikapulver
  • 1 ⁄2 tsk salt
  • 1 1 ⁄2 dl vatten
  • 500 g filéer av gös eller rödspätta

Till garnering

  • bladpersilja
  • citron

Tillbehör

  • 8 skivade kokta potatisar

Så här gör du

  1. Skala och dela löken på mitten, skiva i halvmånar.
  2. Fräs löken på medelvärme i rapsolja i en gryta.
  3. Hacka vitlöken och chilin fint. Skär tomaterna i tärningar.
  4. Lägg vitlök, chili, tomater och paprikapulver i en gryta med salt och vatten.
  5. Koka upp och låt småputtra i 2–3 minuter.
  6. Lägg i fiskfiléerna och låt allt sjuda i cirka 5 minuter. Strö lite extra salt och peppar över fisken.
  7. Alternativ: Du kan även hälla tomatblandningen i en ugns- fast form, lägga på fisken och tillaga mitt i ugnen i 165 grader i 10–15 minuter.
  8. Garnera med persilja och citron.
  9. Servera grytan med kokt, skivad potatis.