Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stuvad vitkål med Bratwurst

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 30 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 st stort vitkålshuvud
  • 3 msk vetemjöl
  • 75 g smör
  • 5 dl standard mjölk
  • salt och malen vitpeppar

Korv- ta den du tycker om. Kryddig som svag!

  • Korv av eget tycke

Så här gör du

  1. Skär bort stocken från vitkålen. Skär vitkålen i ca 2 cm stora bitar.
  2. Smält smöret i en gryta och lägg i kålen. Rör om så att kålen blir glansig (den ska ej ta färg, bara mjukna till).
  3. Strö över mjölet försiktigt och rör om. Häll på mjölken och låt koka upp under omrörning. Krydda med salt och vitpeppar. Låt småputtra i 5-10 min tills kålen är mjuk. Smaka av!
  4. Snitta korven och stek/grilla den i en panna upphettat med smör.
  5. Serveras med senap och kokta ärtor. ÄT och NJUT!
2 kommentarer om "Stuvad vitkål med Bratwurst"