Strozzapreti med zucchini- och fetaostsås

Foto: Miriam Preis
Ingredienser
4 portioner
- 1 medelstor zucchini, i grova bitar
- 250 g champinjoner, rensade och delade i grova bitar
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 dl crème fraiche
- 150 g fetaost, smulad
- 70 g babyspenat
- salt och nymalen svartpeppar
Tillbehör
- 4 portioner strozzapreti, eller annan valfri pastasort
- 2 dl finriven parmesan eller annan god lagrad ost
Så här gör du
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Stek zucchini och svamp i olja i en kastrull på medelvärme tills svampen börjat släppa vätska.
- Smula i buljongtärningen och låt steka ytterligare någon minut.
- Ha i crème fraiche och fetaost. Låt osten smälta, flytta kastrullen från plattan och vänd ner spenaten. Smaka av med salt och peppar.
- Servera genast med kokt pasta och ett berg av god, finriven ost.

Du kanske även gillar
Populära recept