Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Strömmingsmacka

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 tsk salt
  • 3/4 dl hackad dill
  • 1 ägg
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • smör till stekning
  • Sås:
  • 250 g kesella
  • 1 msk skånsk grovkornig senap
  • 2 msk hackad ättiksgurka
  • 2 msk hackad kapris
  • Till servering:
  • knäckebröd
  • kokt kall potatis
  • rödlök

Så här gör du

  1. Börja med att blanda ingredienserna till såsen.
  2. Skölj strömmingen, låt den rinna av och klappa den torr med hushållspapper. Klipp bort ryggfenan. Lägg strömmingen med köttsidan upp och strö på salt.
  3. Lägg ihop strömmingen två och två med dill emellan.
  4. Vänd strömmingen i lätt uppvispat ägg och rågmjöl. Stek den gyllenbrun i smör på båda sidor.
  5. Lägg skivad potatis på smörat knäckebröd. Lägg på nystekt strömming och toppa med sås och rödlöksringar.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.