Strömmingslåda med rökt lax

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
- 600 g strömmingsfilé
- 1 tsk salt
- 1 dl hackad dill
- 100 g kallrökt lax i skivor
- 2,5 dl mellangrädde
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk riven pepparrot
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader. Skölj strömmingen, låt den rinna av och klappa den torr med hushållspapper. Klipp bort ryggfenan.
- Lägg strömmingen med köttsidan upp, strö på salt och det mesta av dillen.
- Strimla laxen och fördela på strömmingen. Rulla ihop och lägg rullarna tätt i en smord ugnssäker form.
- Blanda grädde, senap, pepparrot och resten av dillen. Häll blandningen över strömmingen. Slå formen lätt i bordet så att grädden kommer in i fisken.
- Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.

Du kanske även gillar
Populära recept