Strömmingslåda med ansjovis & västerbottensost

Foto: Eva Hildén Smith
Ingredienser
6 portioner
- 600 g strömmingsfiléer
Fyllning
- 1 stor gul lök
- 3 msk smör
- 1 liten burk ansjovisfiléer, avrunna
- 5 dl grädde
- 1 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- 4 msk hackad dill
- 3 dl västerbottensost, riven
- eventuellt 1 bit aluminiumfolie + 1 tsk smör
Till garnering
- 1 msk hackad dill
- nymalen svartpeppar
- flingsalt
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala, dela och skiva löken och fräs den i hälften av smöret cirka 5 minuter. Hacka den avrunna ansjovisen.
- Vispa ihop grädde, salt och peppar. Lägg strömmingen med köttsidan upp på en skärbräda. Fördela ansjovisen och dillen på filéerna. Rulla ihop.
- Täck botten på en ugnsfast form med lök. Lägg på strömmingen med skarven neråt, och ost i två lager. Häll på grädden mellan lagren och överst. Toppa med resten av smöret i små klickar.
- Ställ i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Täck med smörad aluminiumfolie de sista 10 minuterna, så att strömmingen inte blir bränd.

Du kanske även gillar
Populära recept