Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Strömmingsburgare

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 strömmingsfiléer
  • 1/2 msk sötstark senap
  • 1/2 msk hackad dill
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • smör till stekning
  • salt
  • malen svart- eller vitpeppar

Pepparrotscoleslaw

  • 1/4 vitkålshuvud eller spetskål
  • 1/2 äpple
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl gräddfil
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 1 krm salt

Till servering

  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 tomat
  • picklad rödlök
  • malen svartpeppar
  • smör till stekning

Så här gör du

  1. Stekt panerade strömming: Lägg upp hälften av strömmingarna på en plastskärbräda eller på ett fat med skinnsidan neråt.
  2. Spritsa eller bred på senap och strö över dill.
  3. Lägg en strömming med skinnsidan uppåt på varje.
  4. Strö ut vetemjölet på ett fat.
  5. Vispa upp äggen med en gaffel i en djup tallrik.
  6. Strö ut ströbrödet på ett fat.
  7. Vänd strömmingsfiléer först i vetemjölet, sedan i äggvispet och sist i ströbrödet.
  8. Lägg smör i stekpannan och stek strömmingsfiléerna gyllenbruna på båda sidorna. Salta och peppra.
  9. Pepparrotscoleslaw: Strimla kålen fint. Riv äpplet grovt. Blanda alla ingredienser.
  10. Servering: Rosta bröden på snittytorna i en stekpanna. Lägg på sallad på brödbottnarna, skiva tomaten och fördela skivorna på salladsbladen. Lägg på strömming, pepparrotscoleslaw och picklad rödlök. Strö över svartpeppar och sätt på brödlocken.