Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Strassburgare

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

30 stycken
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl

Till garnering

  • 100 g mörk choklad, 70 %

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, florsocker och vaniljsocker pösigt. Sikta ner vetemjöl och potatismjöl, lite i taget, och rör kraftigt.
  2. Tryck ut smeten genom ett krusigt spritstyll med hjälp av ett finger till 5 cm långa längder. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  3. Hacka chokladen och smält hälften i en glasskål i mikron i cirka 1 1⁄2 minut.
  4. Tillsätt resten av chokladen och rör om med en sked tills chokladen blir slät. Doppa ena änden av kakorna i chokladen.
  5. Låt dem rinna av på bakgaller och sedan stelna på smörpapper. Kakorna bör förvaras kallt.